This page contains enriched content visible when JavaScript is enabled or by clicking here.

Bibliometri och andra mätmetoder

H-index

När du tar fram ditt eller någon annans h-index, är det viktigt att också veta i vilken databas det är beräknat, samt tidpunkt för beräkning av det. Här nedan följer tre databaser/sökverktyg som innehåller och indexerar olika tidskrifter och därför får du inte fram exakt samma h-index. Länkar till databaser/sökverktyg finns under rubriken Citeringar och citeringsdatabaser.

  • Web of Science: Sök på författare eller ditt ORCID eller ResearcherID. Kontrollera att alla WoS-publikationer är med. Klicka på "Create Citation Report" i övre högra hörnet av listan. Du kommer till en ny sida med citeringsstatistik för alla de ingående publikationerna, inklusive h-index. 

 

  • Scopus: Sök fram alla dina artiklar med författare eller ORCID. Kontrollera att alla författarens Scopus-publikationer är med. Klicka på "View Citation Overview" i övre vänstra hörnet av publikationslistan.

 

  • Google Scholar:  Skapa ett konto i Google Scholar Citations. Klicka på ”My profile” för att kunna se ditt Google Scholar h-index. Kvaliteten på ingående publikationer kan variera. Tänk på att man även får med citeringar i tveksamma eller oseriösa tidskrifter (även kända som Predatory journals)

Kontakta biblioteket

Ring 0520 - 22 34 10 eller maila bibliotek@hv.se
Chatta med en bibliotekarie - vi svarar mellan kl. 10-17 alla helgfria vardagar under vår- och hösttermin.

Contact the Library

Phone 0520 - 22 34 10 or e-mail bibliotek@hv.se
Chat with a librarian - we are avaliable weekdays between 10 -17 o'clock during spring and autumn semester.